Liceul Teoretic Bartók Béla

Academia părinților: Recâștigă-ți familia!

Liceul Teoretic Bartók Béla și Mathias Corvinus Collegium, în cadrul programului „A fi părinte” și al seriei de evenimente Academia Părinților, invită toți părinții interesați la o prezentare interactivă și interesantă despre un stil de viață digital care promovează pierderea în greutate.
Smartphone-urile și ecranele interactive sunt o parte activă a vieții de zi cu zi a familiilor, mai ales în acele locuri unde sunt copii adolescenți. Cel mai adesea ne vin în minte certuri în familie, conținuturi violente, copii care stau tot timpul pe telefon, o atenție absorbită, tulburări de imagine de sine și probleme similare. Acestea sunt dificultăți cu care se confruntă multe familii unde copiii au primit smartphone-ul la momentul nepotrivit și în mod necorespunzător, iar prin intermediul acestuia au accesat rețelele sociale. Un copil sau un adolescent nu este un adult, nu are mecanisme de protecție adecvate, nu este capabil să folosească rețelele sociale într-un mod responsabil și independent, nu poate rezista manipulării atenției prin algoritmi, iar acest lucru este periculos pentru el.
În cadrul prezentării, vom discuta despre momentul și modul în care ar trebui să ajungă un smartphone în mâinile unui copil, cum să recunoaștem semnele dependenței și cum să-l ajutăm să iasă din aceasta, cum poate să folosească corect tehnologia digitală, care este rolul părintelui, și cum poate oferi un cadru de valori copiilor săi în această lume digitală în continuă schimbare.
Pöltl Ákos, directorul profesional al Centrului de Educație și Cercetare pentru Protecție al Universității Pannon, instructor principal al Mathias Corvinus Collegium în domeniul utilizării internetului și economiei atenției, expert în siguranța familiei, vicepreședinte al Institutului de Protecție Civilă. Predă la campusul din Zalaegerszeg al Universității Pannon și la Universitatea Széchenyi István din Győr. De ani de zile susține cursuri de schimbare a stilului de viață digital și de identificare timpurie a pericolelor pentru adulți, copii din învățământul primar și secundar, părinți, profesori și specialiști în protecția copilului. A obținut diploma de economist, cu specializare în comunicare internațională, în limba engleză și germană. De asemenea, a obținut diploma de Ofițer de Protecție Aproape de Nivel 3 la Buckinghamshire New University și Longmoor Security din Marea Britanie. În prezent, își continuă pregătirea în acest domeniu ca student postuniversitar în psihologie la University of Wolverhampton, unde studiază, printre altele, ciberpsihologia.”

Accessibility Toolbar