Liceul Teoretic Bartók Béla

Liceul Teoretic Bartók Béla

Timișoara

Ludoteca în aer liber din cadrul Zilelor Culturale Maghiare (ed. a IX-a)

Programul Ludoteca în aer liber a fost organizat în cadrul Zilelor Culturale Maghiare (ed. a IX-a) din Timișoara. Scopul programului a fost dezvoltarea relațiilor în comunitate, oferirea unei alternative creative și utile pentru petrecerea timpului liber destinat copiilor și părinților. Publicul țintă al programului a fost format din copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 12 ani și părinții acestora. La acest program am invitat copiii preșcolari și elevii din clasele P-IV din şcolile partenere ale Liceului Teoretic Bartók Béla din judeţul Timiş, dar a avut acces și publicul larg, fiind un eveniment în aer liber, care s-a bucurat de un mare succes.

Activitățile propuse copiilor au fost variate și au stimulat creativitatea, dezvoltarea gândirii strategice, mișcarea activă, dezvoltarea competențelor lingvistice și gândirea strategică, prin diferite ateliere coordonate de educatoare, învățători și de către voluntarii școlii. Atelierele au fost concepute de la obiecte decorative din hârtie, figurine din materiale din lemn, figurine, păpuși din fir, frunze și semințe de toamnă, obiecte din fetru, brățări din mărgele și fir croșetat.
În cadrul evenimentelor am oferit și un spectacol interactiv, realizat de artiștii de la Retro Mesezenekar pe scena din Piața Operei.

Proiect cultural finanțat de Consiliul Județean Timiș, programul TimCultura 2024.