Bartók Béla Elméleti Líceum

Bartók Béla Elméleti Líceum

Temesvár

IV. Összmagyar Középiskolás Tábor

2024. augusztus 25-30-a között részt vehettünk a Rákóczi Szövetség idei IV. Összmagyar Középiskolás Táborában. Vasárnap este érkezéskor két különböző csapatba osztottak. A mi csapatunkban kolozsváriak, debreceniek és csángó fiatalok voltak rajtunk kívül.
A szervezők sok izgalmas és tanulságos programot készítettek elő nekünk. Hétfőn Fülöp Attilával, a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárral beszélgethettünk, majd délután átsétálhattunk a Nemzeti Összetartozás Hídján a Magyar Kálváriához. Kedden kipróbáltuk az íjászatot, a katonai akadálypályát, előadáson vehettünk részt, majd a délutáni szabadidős programot strandolással töltöttük. A szerdai napunk kirándulással volt tele: ellátogathattunk Széphalomra, a Magyar Nyelv Múzeumába, amelyet Kazinczy Ferenc emlékére építtettek. A múzeumból a Zemplén Kalandparkba vettük az irányt. Itt egy hosszú felvonós út után a Magas-hegyi kilátóról csodálhattuk a gyönyörű tájat, kipróbálhattuk Magyarország leghosszabb bobpályáját. Csütörtök sportnap volt: röplabda, foci, úszás és kosárlabda. A hosszú nap végén minden csapat bemutatta a héten összeállított produkciójukat a “Ki mit tud?”-on, majd ezután a Kiss Zenészek koncertet adtak nekünk. A tábort egy táborzáró bulival zárták. Mindannyiunknak felejthetetlen élményeket nyújtott ez a tábor. Életre szóló barátokat szerezhettünk. Nagyon örülök, hogy itt lehettem.
A 17 szerencsés résztvevő diák: Juhász Antónia, Nagy Emma Dóra, Sánta Félix, Juhász Róbert, Gáll Tamás, Nagy Alexander, Ciurusniuc Alexia, Barabás Adél, Bódis Abigél, Szilágyi Bence, Nagy-György Csaba, Kele Dávid, Rado Cristian, Ozsváth Dávid, Stanciu Anna, Győrfi Klaudia, Kiss-Istvánfi Kinga. Kísérők: Anka Erika és Păduraru Szilvia.
Köszönjük a Rákóczi Szövetség meghívását!
A csapat nevében
Nagy Alexander